Rólunk

Cégünk története 1989-re nyúlik vissza, az akkor MOVIKA Kft. névre keresztelt vállalkozást magánszemélyek alapították.

Az 1990-es évek elején főleg a BKV Zrt. kötöttpályás járműveihez gyártottunk és szállítottunk különféle alkatrészeket. Ezek egy részét nyugati országokból szereztük be, másik részét pedig üzemünkben gyártottuk. Már a cégalapítástól kezdve törekedtünk saját gyártású termékekkel jelen lenni a piacon, így évről évre bővítettük üzemünk gépparkját. A 2000-es évek elején sikerült CNC eszterga- és marógépet vásárolnunk, így termelésünk még versenyképesebbé vált. Továbbá új gépeink meglétével nemcsak versenyképességünket tudtuk növelni, hanem új termékek gyártására is alkalmassá váltunk, így a BKV Zrt.-n kívül sikerült további partnerek kiemelt beszállítóivá válnunk (pl.: MÁV-START Zrt., Knorr-Bremse Hungária Kft., Siemens Mobility Kft, MÁV-VAGON Kft., Dunakeszi Járműjavító Kft., BKV VJSZ Kft., stb.).
Az ezredforduló környékén megannyi alkatrészt javítottunk a budapesti kötött pályás járművekhez (pl.: járművezérlők, kapcsolók, relék, irányváltók, menetkapcsolók, hajtóművek, stb.).
Gyártási tevékenységünk mellett számos spanyol, német és osztrák céggel sikerült partneri kapcsolatot kiépítenünk, akikkel Magyarországon képviseleti szerződésben állunk.

2013-ban cégünk kizárólagosan az egyik alapítótag, Sziklai János, és családja tulajdonába került, ekkor névváltoztatás is történt, a MOVIKA Kft. teljes jogú jogutódlással Szikametró89 Kft. néven folytatta tovább tevékenységét.

A 2013-as évtől kezdve egyre több új projektben vettünk részt, ezek közül a két legmeghatározóbb a FUTÁR projekt (Utastájékoztató rendszer kiépítése a BKV Zrt. villamos járműveire) volt, illetve a folyamatban lévő MÁV-csoport IC+ járműveihez általunk gyártott légcsatornák, légcsatornaburkolatok és Corian elemek szállítása.

Cégünk a közel 35 év alatt kimagasló tapasztalatot szerzett a kötött pályás járművek alkatrészgyártásának és -javításának területén. Cégünk stabil alapokon áll, 16 szakképzett kollégával állunk vevőink szolgálatában, Bisnode „AAA” tanúsítvánnyal rendelkezünk (pénzügyi kockázat rendkívül alacsony). Méretünkből kifolyólag rugalmasan tudunk alkalmazkodni a felmerült igényekhez, legyen szó sorozatgyártásról, egyedi alkatrészekről, avagy prototípusról.

A Megrendelők felé igyekszünk teljes gyártási folyamatot biztosítani, vagyis az alapanyag beszerzéstől egészen a késztermék kiszállításáig jelen vagyunk. A gyártási folyamat során alvállalkozóinkkal együttesen a felületkezelés, hőkezelés és gumisütés fázisokat is biztosítani tudjuk.

Gyártási tevékenységeink során az ISO 14001:2015, ISO 9001:2015 és ISO 50001:2018 vállalatirányítási rendszert alkalmazzuk.

Cégünk székhelye és egyben termelőüzemünk Csömörön található, ahol CNC esztergagéppel és marógéppel, illetve FANUC Robodrill megmunkálóközponttal rendelkezünk. Az automata gépeken kívül számos hagyományos eszterga- és marógép, hegesztőüzem és különálló présműhely is a vevői igények kielégítését szolgálja.
GYÁRTÁS

Cégünk legrégebbi tevékenységi köre a gyártás, a teljesség igénye nélkül gyártunk: alkatrészt, szerkezetet, légcsatornát, szerszámokat, egyedi gépeket és elektromos berendezéseket.

JAVÍTÁS

A Szikametró89 Kft. egyik fő profilja a javítás. Cégünk – a teljesség igénye nélkül – fémfeldolgozási termékek, kötött pályás vasúti járművek, buszok, trolibuszok, gépek és berendezések javításával foglalkozik.

SZOLGÁLTATÁS

Cégünk a szolgáltatás területén is kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik; mechanikus és elektromechanikus alkatrészek javítását vállalja. Ezen kívül kereskedelmi tevékenységet is folytatunk.

KERESKEDELEM

Több neves külföldi vállalatnak látjuk el magyarországi cégképviseletét; többek között osztrák, német, spanyol, orosz, olasz vállalatokat képviselünk hazánkban.

ÉVE A PIACON
0
LEGYÁRTOTT TERMÉK
0 +
PROJEKT
0 +
PARTNER
0 +

KOLLÉGÁINK

_07A5086-3

Sziklai-Nagy Katalin Zsuzsanna

Ügyvezető igazgató

Bármilyen kérdés, észrevétel esetén forduljon hozzám bizalommal az alábbi elérhetőségemen: kata.sziklai@szikametro89.hu

_07A5146-8

Nagy Károly

Ügyvezető igazgató

Bármilyen kérdés, észrevétel esetén forduljon hozzám bizalommal az alábbi elérhetőségemen: karoly.nagy@szikametro89.hu

_07A5104-5 másolat

Nagy Enikő

Irodavezető

Árajánlattal, termékelérhetőséggel, raktárkészlettel, szállítási határidővel kapcsolatos kérdések esetén forduljon bizalommal Enikőhöz az alábbi elérhetőségen: eniko.nagy@szikametro89.hu

_07A5236-12

Baraksó László

Hegesztés részlegvezető

Lakatos munkákkal, szerkezetépítéssel és hegesztéssel kapcsolatos kérdések esetén forduljon bizalommal Lászlóhoz az alábbi elérhetőségen: barakso@szikametro89.hu

_07A5181-10

Gál Ferenc

CNC részlegvezető

Műszaki és gyártástechnológiai kérdésekkel, árajánlatokkal kapcsolatban forduljon bizalommal Ferenchez az alábbi elérhetőségen: iroda@szikametro89.hu

_07A5205-11

Kecskés László

Légcsatorna részlegvezető

Légcsatornával kapcsolatos kérdések esetén forduljon bizalommal Lászlóhoz az alábbi elérhetőségen: kecskes@szikametro89.hu