Alkatrészgyártás

Cégünk egyik fő profilja, és egyben legmeghatározóbb tevékenysége az alkatrészgyártás.

A Szikametró89 Kft. 2009-ben egy pályázat keretein belül – a meglévő hagyományos gépek mellé – beszerzett két CNC szerszámgépet, amellyel az alkatrészgyártás még hatékonyabbá és gyorsabbá vált. Továbbá 2017-ben beruháztunk egy Fanuc Robodrill megmunkálóközpontra, amellyel bővíteni tudtuk termékpalettánkat, illetve még versenyképesebbé váltunk.

Alkatrészgyártás terén széles termékpalettával rendelkezünk. Egyrészről kötött pályás járművek részére gyártunk különféle alkatrészeket. A teljesség igénye nélkül, villamosokhoz konzolokat, felfogatókat; fogaskerekűhöz és siklóhoz fékbetétet; metrókhoz rugókat, csapokat, csavarokat, csapszegeket; vonatokhoz alátéteket, csapágyhüvelyeket, összekötőelemeket; a Knorr-Bremse Hungária Kft. részére számos fékalkatrészeket, pl. perselyeket, gyűrűket, összekötőelemeket; magánvállalatok részére pl. kútfúrógépekhez különféle csapágyakat és egyéb tartozékokat, célgépekhez speciális alkatrészeket.

Forgácsolt alkatrészeken kívül öntvényeket, és préselt alkatrészeket is előállítunk. Különálló présműhellyel rendelkezünk, ahol egy 25 és egy 65 tonnás excenter présgép, valamint egy 10 tonnás hidraulikus prés található.

Továbbá hegesztőműhely is kialakításra került, így szükség esetén termékeink előállításakor hegesztést is alkalmazni tudunk. Ezen felül komplett hegesztett szerkezetek (pl.: lépcsők, korlátok, színpadi elemek, kapuk) gyártását is vállaljuk.

Alkatérszgyártás terén főleg a kis- és középszériára szakosodtunk, illetve prototípusok és egy-egy darabos alkatrész gyártását is vállaljuk. Amennyiben nem áll rendelkezésre műszaki rajz, mintadarab alapján is előállítjuk a terméket. A gyártás teljes folyamatát végig kísérjük, az alapanyagbeszerzéstől kezdve, a gyártáson át, a gyártás utáni egyéb folyamatokkal együtt (pl. felületkezelés).

AMENNYIBEN FELKELTETTÜK ÉRDEKLŐDÉSÉT