IC+ projekt

Légcsatorna, légcsatornaburkolat, Corian elemek (büfékocsi) a MÁV-csoport által gyártott IC+ családhoz

A versenyképes vasúti közlekedéshez elengedhetetlen a modernizált és a XXI. századi igényeket kielégítő gördülőállomány. A MÁV-csoport kormányzati támogatással kezdte megvalósítani a saját fejlesztésű IC+ kocsik gyártását, amely a járműállomány átalakítását, minőségi cseréjét szolgálja a belföldi és a nemzetközi távolsági forgalomban. Az IC+ kocsik jelentős hazai hozzáadott értékkel és munkaerővel készülnek.

A modern, esztétikus és kényelmes IC+ család új korszakot jelent a hazai vasúti közlekedés életében. Az IC+ program keretében közel 500, minden igényt kielégítő, hazai gyártású személykocsi készülhet el a jövőben.

Az első 20, saját forrásból nemzetközi forgalomba gyártott, új generációs IC+ kocsi forgalomba állását követően, 2019 augusztusában megkezdődött a 70, belföldi forgalomra tervezett IC+ kocsi gyártása. 35 darab többcélú teres, másodosztályú kocsi már elkészült és forgalomba állt. Folyamatos a 35 darab első osztályú, prémium- és bisztrószakaszos jármű gyártása Szolnokon.

A Szikametró89 Kft. már 2017-ben bekapcsolódott az IC+ kocsikba készülő légcsatorna és légcsatornaburkolat tervezésébe, és a gyártási folyamataiba. Cégünk sikeresen elnyerte a kiírt pályázatot, így mind a többcélú teres, mind a másodosztályú és mind az első osztályú kocsikba gyártja a légcsatornákat és légcsatornaburkolatokat. Továbbá elnyertük az első osztályú kocsikba készült bisztró Corian elemeinek gyártását is.

/Forrás: MÁV-csoport honlapja/

Cégünk által gyártott légcsatorna
A bisztrószakaszt a kocsi egyik végén alakították ki, ahol különféle üdítõket, alkoholos italokat, forró italokat, illetve egyszerûbb frissen készített ételeket, szendvicseket, édességet, ropogtatnivalókat is vásárolhatnak az utasok. MTI/Máthé Zoltán